Informasi

Apa Itu Blood Orange?

Apa itu Blood Orange? | Nama dalam english best je dengar kan. Bila kita ubah dalam bahasa melayu, alamak jadi oren darah πŸ˜…. Jangan risau, nama jer menyeramkan sket tapi khasiatnya tu terbaik terutama untuk kesihatan kulit.

Buah orange ni dikatakan sangat manis dan sedap. Bahagian dalamnyer berwarna merah darah gelap. Buah ini dapat dimakan seperti, jus, atau digunakan dalam makanan panggang, koktel, salad, atau hidangan lain seperti jeruk.

Ia juga merupakan tumbuhan botanikal yang berasal dari lembangan Meditteranean. Ianya sangat terkenal di negara republik Itali kerana keistimewaanya yang pelbagai. Kandungan bahan kimia flavonoids iaitu hesperidin dan naringenin adalah sangat tinggi. Kedua-dua bahan ini adalah ejen antioksida yang sangat berkesan dan mempunyai struktur kinia yang menyerupai hydroquinone.

Sebiji Blood Orange mengandungi vitamin C 75% lebih tinggi dari buah orange yang lain. Ia juga tinggi dengan kalium dan serat makanan serta mengandungi kira-kira 70 kalori. Sangat bagus untuk mereka yang pentingkan kesihatan kulit secara optimum.

Masalah JERAGAT? Kini tak de masalah lagi dengan Set Premium Haus Cosmetics

Kebaikan Kepada Kesihatan Badan

  • Anthocyanins – membantu melawan radikal bebas dan keradangan
  • Vitamin C – membantu merawat atau mencegah penyakit kudis
  • Vitamin A – membantu menjaga kesihatan kulit dan beberapa tisu di dalam badan
  • Asid folik – membantu melawan beberapa jenis kanser dan penyakit jantung
  • Kalsium – membantu membina tulang dan gigi yang kuat

 

Kenapa Blood Orange digunakan sebagai formula utama dalam rangkaian produk Haus Skincare

Kandungan bahan kimia flavonoids iaitu hesperidin dan naringenin yang tinggi bertindak sebagai perencat kepada penghasilan melanin yang menjadi punca kepada masalah kulit gelap dan berjeragat. Extract Blood Orange dalam semua rangkaian produk Haus Skincare digunakan sebagai ejen pencerah semulajadi yang selamat dan berkesan.

Jom Diet Sihat & Selamat dengan NEUTROCUT. Superfood terbaik dipasaran MALAYSIA. KLIK SEKARANG!!!

Kandungan buah ni paling banyak adalah dalam Blood Orange Brightening Serum (BOB Serum). Sebab utama untuk menolong mereka yang mempunyai masalah jeragat yang tebal. Dengan menggunakan BOB Serum kesan pencerahan lagi cepat dan kesan jeragat makin hilang.

Namun, untuk dapat kesan yang optimum anda perlu la konsisten menggunakan rangkaian Set Haus Skincare seperti yang disarankan oleh agent haus cosmetics. Pastikan follow step by step dan dapatkan konsultansi terbaik dari kami Haus Guardian.

 

——-

  • Premium Guardian Syamila (Agent Haus Kemaman)
  • Agent ID : HC10056
  • Tel (Whatsapp ONLY) : 019-6211002
  • Untuk pertanyaan dan tempahan, sila KLIK DI SINI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *